Tóth Sándor Asztrológus
Írásaim > Gyermek asztrológia > A Skorpió
A Skorpió-gyermek

Sokan vannak, akik úgy gondolják, hogy a Skorpió-analógiájú gyermekek a legproblémásabbak és a legnehezebben kezelhetőek. Jelen sorok írója nem híve sem a negatív, sem a pozitív „diszkriminációnak”, és úgy gondolja, hogy minden csak megítélés kérdése. Kétezer évvel ezelőtt tevékenykedett egy nagy Tanító, aki azt nyilatkoztatta ki, hogy „ne ítélj, hogy ne ítéltess!”. Mindannyian a teljesség egy-egy szeletét jelenítjük meg, és aktív szereplői vagyunk, az Élet című színdarabnak.
A Skorpió-gyermeket már első éveiben körüllengi valami mély titokzatosság. Átható tekintete, fürkésző pillantása gyakorta zavarba ejti környezetét. Általában olyan szülőket „választ”, akik által már zsenge gyerekkorban „begyűjtheti” azokat a lelki sérüléseket, amelyek hatására bezárkózik és megtanulja az elfojtás „művészetét”. Többnyire az ellentétes nemű szülőhöz mély érzelmekkel kötődik, és vetélytársnak tartja a vele azonos neműt.
Tudattalanjában ott van az elmúlástól való félelem, ezért hatványozottan kötődik érzelmileg ahhoz a néhány emberhez, akiket beengedett a kis univerzumába, és értük képes minden áldozatot meghozni.

Bemutatkozás
Az Asztrológiáról
Szolgáltatásaim
Írásaim
Elérhetoségek